Tuesday, August 13, 2013

COVER or WRAP

Assalamualaikum .


Dari Anthem : Covering or Wrapping ?

Hlovate menimbulkan persoalan yang membuatkan orang tertanya-tanya , adakah sekarang kita covering or wrapping . Thanks Hlovate :)

So , tanya diri sendiri . You did covered or wrapped ? 

Nak berdakwah panjang-panjang tak pandai . But least , I'm trying . Sampaikan ayat walaupun satu perkataan . 

Nak ubah people bukan senang . Takes time . And those people kena la tolong diri sendiri . Kalau la dekat certain baju yang semangnya tak boleh pakai ( tapi nak pakai jugak ) ditulis haram , ada tak orang yang nak pakai ?

Adik-adik , ( rasa macam terlalu tua je ) apa awak fikir bila awak pakai those clothes ?

Rasanya macam tak perlu kut kan describe how the baju ? Satu characteristic pun boleh faham dah :

Yang Menampakkan Susuk Tubuh Badan

Yang jarang . Yang ketat . Yang nampk bentuk . Dan segala yang lain ~

I'm not tring to judging . Cuma nak bagi awak fikir kenapa awak buat macam tu ?

Sekarang dah banyak dah clothes yang tak menepati syariat . Yang menepati syariat pun banyak . Awak kena pilih mana yang baik dari sisi agama . Bukan pilih kerana nafsu . 

Permpuan semuanya nak cantik . Tapi dik , pakaian yang cantik yang menutup aurat bukan yang tunjukkan aurat .

Dik , sayang diri awak . Diri awak untuk hak yang halal . Jangan tunjukkan untuk yang bukan mahram ya . 

Bukan susah nak tutup aurat dik . Tutup je semua , kecuali muka dengan tapak tangan . Kalau adik nak pakai purdah lagi comel :D

Tak terlambat lagi nak berubah dik . Sebelum arah matahari songsang , InsyaAllah . Masih ada waktu . 

Tak salah nak fesyen dik . Tapi kena ada batas . Tak salah nak pakai baju cantik tapi kena ada syarat . Tak salah nak bergaya tapi kena ada waktu . Tak salah asalkan kita pandai fikir mana yang baik mana yang tak baik . 

Jadi kena fikir . Tak susah . Fikir je . Tak makan tenaga pun .


Awak semua mesti comel kalau macam bawah ni kan . InsyaAllah . Ada masa lagi nak berubah . Before 12th hours , iaitu kematian . 


Aku tak pandai nak nasihat orang . Nak tarbiah orang lagi tak pandai . Cuma ini yang mampu buat . Maaf kalau tersalah kata :) 


No comments:

Post a Comment